top of page

RÓLUNK

A Szombathelyen megrendezésre kerülő  Youth Waterpolo Carneval egy nemzetközi utánpótlás vízilabda torna, amely kifejezetten a klubbcsapatokat célozza meg. A torna alapítója Vincze Balázs, volt magyar válogatott játékos.

 

Szombathely gyönyörű város Nyugat-Magyarországon, remek adottságokkal egy ilyen rendezvény lebonyolításához. A játékok ugyanabban a medencében kerülnek megrendezésre, ahol a 2013-as Junior világbajnokság, a 2018-as Ifjúsági világbajnokság és több nemzetközi verseny került megrendezésre.

 

Itt a lehetőség, hogy 2023- ban te is részt vegyék Szombathelyen egy nemzetközi sportversenyen. Magyarország a meghatározó vízilabda háttér miatt tökéletes célpont a fiatal sportolók számára, és a készségek fejlesztésére!

A YWPC klubcsapatoknak szól, és lehetőséget ad a gyerekeknek, hogy egy olyan nemzetközi versenyen vegyenek részt, ahol olyan körülmények és lebonyolítás van, mint egy válogatott eseményen, és különböző országok csapatai ellen próbálhassák ki magukat, valamint különböző vízilabdakultúrákkal találkozzanak.

A mérkőzések professzionális lebonyolítása mellett különösen fontos számunkra, hogy a gyerekek, edzők és kísérőik egy feledhetetlen élményben részesüljenek. A fergeteges hangulatot a mérkőzések közötti szabadidős tevékenységek, a Tófürdő adta lehetőségek valamint a folyamatos zene alapozza meg,

A YWPC nagyszerű lehetőség arra, hogy felkészüljenek a csapatok a nemzeti bajnokságokra, valamint a csapatösszetartás megalapozására, megszilárdítására.

A YWPC SUMMER 2017-ben került megrendezésre először az U13-as és U17-es korosztály számára.  A kedvező visszajelzések alapján 2018 tavaszán megrendezésre került az első YWPC Easter, mely az U15-ös korcsoportot célozza meg. 

 

A tornák rendezése mellett főként budapesti klubbokkal együttműködve edzőtáborokat is szervezünk a teljes szezonban.

E49J3647.JPG
20170714_095201700_iOS.jpg

Vincze Balázs (A  YWPC szervező bizottság elnöke): Nagyon boldog vagyok, hogy az elképzelésünket megtudtuk valósítani. A visszajelzések alapján a résztvevők elégedettek, élvezik az itt eltöltött időt, és elégedettek a szervezéssel. Igyekszünk évről évre fejlődni, és egyre több csapatot mozgósítani. Külön öröm számomra, hogy sok szülő is elkísérte a gyerekeket. 

Visszajelzések

Szécsi Zoltán: Azt gondolom, hogy minden hasonló utánpótlás kezdeményezés nagyon fontos. Nagyon tetszik a rendezvény hangulata és  az időítése is. Nagyon jó a körítés, még egy felnőtt tornának is megállná a helyét. 

Maxim Apanasenko (Edző: Racing Club de France): A csapatunk számár a nagyon jó tapasztalat volt a tornán való részvétel. Tudtuk fejleszteni a játékunkat egy nagyon szép környezetben. Új barátokat szereztünk, akikkel remélem következő évben újra találkozunk. A csapatunknak a mérkőzések mellett a csúszdázás is nagyon tetszett!

Bánhidy András (Edző: FTC U13): Ez egy igazi vízilabda fesztivál, Szép város, szép medence, jó meccsek, zene és jó hengulat. Örülök, hogy részt tudtunk venni a tornán.

Anja Tuomija Busk (szakmai vezető: Kuhat U13, Finnország): Ez egy csodálatos utánpótlás torna. Nagyon tetszett nekünk. A szervezés remek volt. Nagyon jó lehetőség, hogy más országogok csapatai ellen kipróbáljuk magunkat.

Fehér Zoltán (U17 Győr): A YWPC egy nagyon jó lehetőség a játékosok számára. A hangulat nagyon jó. Különösen tetszett a meccsek alatti zene.

Lluc Bertran (U17 BWMF, Spanyolország, MVP U17): A YWPC az egyik legjobb torna amin valaha részt vettem.

Tátrai Ákos (U13 Sopron): Szerintem ez volt életem legjobb tornája. Boldog vagyok, hogy a csapatunk negyedik helyen végzett. Remélem legközelebb mi lleszünk az elsők.

bottom of page